Posiłki

MENU 

06.05.2019 r. – 10.05.2019 r.


PONIEDZIAŁEK -06.05.2019 r.

Śniadanie: Płatki kukurydziane/kółeczka miodowe z mlekiem, chleb cztery ziarna/pszenny z masłem, ser żółty, papryka kolorowa, sałata zielona, woda

Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten                                                                                         

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze warzywnym, zabielana jogurtem greckim z koperkiem, Udziec z kurczaka duszony w jarzynach z masłem + ziemniaki z masłem + surówka wielowarzywna + kompot
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler

Podwieczorek: Jogurt owocowy, woda

Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne


WTOREK: 07.05.2019 r.

Śniadanie: Chleb graham/pszenny z masłem, pasta z twarogu i makreli z  zielonym groszkiem, sałata zielona, ogórek kiszony , kawa Inka na mleku, woda

Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten, ryba                                                                                                

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze drobiowym z kaszą gryczaną i gotowanymi kawałkami drobiu, Racuchy drożdżowe na maślance z kawałkami jabłka i cynamonem+  kompot
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne , gluten, jajka, seler

Podwieczorek: Budyń śmietankowy z posypką, woda

Zawiera alergeny: Mleko


ŚRODA – 08.05.2019 r.

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku z suszoną śliwką, chleb słonecznikowy/pszenny z masłem, ser biały z jogurtem naturalnym i zieloną cebulką, pomidor, sałata zielona, woda

Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten,

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Żurek na swojski, żytnim zakwasie z jajkiem, zabielany śmietaną, na wywarze warzywnym, gulasz z szynki wieprzowej duszony w sosie własnym + kasza jęczmienna z masłem + surówka z kiszonej kapusty z marchewką na oliwie + kompot
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne , gluten, seler, jajka

Podwieczorek: Kanapki z masłem i miodkiem, herbata malinowa  z cytryną, woda

Zawiera alergeny:   Gluten, mleko i produkty pochodne,  miód


CZWARTEK – 09.05.2019 r.

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem, gotowana pierś z indyka, ogórek zielony, sałata rzymska, kakao na mleku, woda

Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten, soja, kakao

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Zupa jarzynowa z kalafiorem, brokułami, marchewką, ziemniakami i fasolką oraz pieczonym dorszem ( ryba podana osobno), zabielana mlekiem, kotlet mielony z szynki wieprzowej, panierowany + ziemniaki z koperkiem + buraczki gotowane z masłem+  kompot
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne , gluten,, jajka, seler, białka ryb

Podwieczorek: Chałka z masłem woda z sokiem malinowym, woda

Zawiera alergeny:  Gluten, mleko i produkty pochodne


PIĄTEK – 10.05.2019 r.

Śniadanie: Chleb staropolski/pszenny z masłem pasta wiosenna
z rzodkiewką i jajkiem, pomidorki koktajlowe, papryka czerwona sałata lodowa, mleko, herbata malinowa
z miodem, woda

Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten, miód, białka jaj

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Zupa fasolowa z włoszczyzną, zabielana jogurtem naturalnym z majerankiem, krokiety z farszem ruskim z mielonym twarogiem opiekane na złoto + mizeria ze szczypiorkiem + kompot
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne , gluten, jajka, seler, białka fasoli

Podwieczorek: Pieczywo chrupkie z dżemem brzoskwiniowym, sok jabłkowy 100%, woda

Zawiera alergeny: Gluten

                                                                        Smacznego!