Posiłki

MENU 

11.11.2019 r. – 15.11.2019 r.


PONIEDZIAŁEK – 11.11.2019 r.


WTOREK – 12.11.2019 r.

Śniadanie: Chleb graham/pszenny z masłem, serek wiejski
z zieloną cebulką, ogórek zielony, sałata lodowa ,
kawa Inka na mleku, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
          

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad:Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym ze świeżą bazylią i
śmietaną 18 % – 200 ml,
Pulpety wieprzowe na parze podane z sosem koperkowym 70 g
+ ziemniaki z koperkiem 60 g+ surówka z marchewki z jogurtem
naturalnym 50 g + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajka

Podwieczorek:Jogurt owocowy, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne


ŚRODA: 13.11.2019 r.

Śniadanie:Chleb słonecznikowy/pszenny z masłem, jajeczko
gotowane na twardo, papryka czerwona, pomidorki
koktajlowe, sałata lodowa, kakao na mleku, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten,
kakao, białka jaj

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad:Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, włoszczyzną i
kawałkami gotowanej piersi z kurczaka – 200 ml,
Domowe kopytka podane z masłem 100 g + buraczki ćwikłowe
duszone 60 g + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka

Podwieczorek:Wafle domowe z galaretką wiśniową, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten


CZWARTEK: 14.11.2019 r.

Śniadanie:Chleb graham/pszenny z masłem, pasta z makreli
w pomidorach z twarogiem półtłustym i jogurtem
naturalnym, ogórek kiszony, sałata zielona , kawa Inka
na mleku, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten,
ryba

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Zupa z jesiennych warzyw z makaronem świderki, zabielana
jogurtem naturalnym, podana z natką pietruszki – 200 ml,
Gulasz z indyka duszony na maśle z marchewką 80 g + ryż
gotowany 70g + surówka colesław ze śmietaną 50g + kompot
150 ml
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler

Podwieczorek:Kanapki z masłem i dżemem truskawkowym,
herbata malinowa z miodem, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten, miód


PIĄTEK – 15.11.2019r.

Śniadanie:Chleb staropolski/pszenny z masłem, serek
kanapkowy z rzodkiewką, pomidorki koktajlowe,
papryka kolorowa, sałata lodowa, mleko, herbata
malinowa z miodem, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten,
miód

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Rosół na wywarze wołowo – warzywnym z makaronem nitki,
grillowanym filetem z dorsza i natką pietruszki – 200 ml,
Tradycyjne gołąbki z ryżem i warzywami, zapiekane w kapuście,
podane z sosem pomidorowym + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, białka
ryb

Podwieczorek:Budyń śmietankowy, woda
Zawiera alergeny: Mleko

                                                                        Smacznego!