Posiłki

MENU 

14.11.2022r. – 18.11.2022r. 


PONIEDZIAŁEK: 14.11.2022r.

Śniadanie: Chleb cztery ziarna/pszenny z masłem, serek ziarnisty
ze szczypiorkiem, ogórek zielony, papryka czerwona,
sałata zielona, kakao na mleku
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, kakao

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem na wywarze warzywnym,
zabielana mlekiem 200 ml,
Zraziki wieprzowe duszone w sosie pomidorowym 80 g +
ziemniaki z masłem 70 g + surówka z kapusty pekińskiej 50 g +
kompot
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajka,
seler

Podwieczorek: Pieczywo lekkie razowe z serkiem, lemoniada
pomarańczowa
Zawiera alergeny: Gluten, mleko i produkty pochodne

 


WTOREK: 15.11.2022r.

Śniadanie: Chleb razowy/pszenny z masłem, pasta z szyneczką
i tartym żółtym serem oraz zieloną cebulką, papryka
żółta, pomidorek koktajlowy, sałata rzymska, kawa
Inka na mleku
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, soja

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Grochówka na wywarze mięsnym z grillowaną kiełbasą
wieprzową, ziemniakami i tartą marchewką 200 ml,
Łazanki ze słodką kapustą duszoną na maśle 150 g + kompot
150 ml
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten,
kiełbasa: gorczyca

Podwieczorek: Galaretka pomarańczowa
Zawiera alergeny: 


ŚRODA: 16.11.2022r.

Śniadanie:Chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem, kabanosy
tradycyjne, ogórek zielony, papryka zielona, sałata
lodowa, kakao na mleku
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, gorczyca

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Rosół drobiowy z makaronem nitki, gotowaną marchewką i
natką pietruszki 200 ml,
Nuggetsy drobiowo – rybne w płatkach kukurydzianych 80 g +
gotowane ziemniaki 70 g +surówka z marchewki 50 g + kompot
150 ml
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka,
białka ryb, seler

Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy z jogurtu naturalnego,
pałki kukurydziane
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne


CZWARTEK: 17.11.2022r.

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty
w plasterkach, papryka czerwona ,pomidor malinowy,
sałata lodowa, kawa zbożowa na mleku
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Zupa krem z białych, jesiennych warzyw podana z grzankami
200 ml,
Bitki wieprzowe duszone w sosie pieczeniowym 80 g + kasza
jęczmienna 70 g + surówka z kiszonej kapusty 50 g + kompot
owocowy 150 ml
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler

Podwieczorek: Kanapki z masłem i dżemem truskawkowym,
herbata z cytryną
Zawiera alergeny: Gluten, mleko i produkty pochodne


PIĄTEK 18.11.2022r.

Śniadanie: Chleb staropolski/pszenny z masłem, pasta rybna z
makreli i serka białego, papryka, ogórek kiszony,
sałata lodowa, mleko, herbata owocowa
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, ryba

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Barszcz ukraiński na wywarze z buraczków ćwikłowych z fasolą
Jaś, ziemniakami i włoszczyzną 200 ml,
Makaron penne gotowany, podany z półtłustym twarogiem i
masłem 150 g + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: Gluten, mleko i produkty pochodne, seler,
białka fasoli

Podwieczorek: Sok pomarańczowy, krakersy
Zawiera alergeny: Gluten

                                                                        Smacznego!

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA PRZEZ CAŁY DZIEŃ