Posiłki

MENU 

16.09.2019 r. – 20.09.2019 r.


PONIEDZIAŁEK – 16.09.2019 r.

Śniadanie: Chleb cztery ziarna/pszenny z masłem, pasta
z makreli w pomidorach i z serem twarogowym oraz
jogurtem, ogórek kiszony, sałata zielona, kakao na
mleku, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, ryba, kakao
                                                                  

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Zupa pomidorowa ze świeżymi pomidorami, domowym lanym
ciastem podana z natką pietruszki 200 ml,
Gulasz z szynki wieprzowej duszony w sosie własnym 70g + kasza
gryczana + sałatka wielowarzywna 50 g + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler,
jajka

Podwieczorek: Kisiel cytrynowy, woda
Zawiera alergeny:


WTOREK – 17.09.2019 r.

Śniadanie: Chleb graham/pszenny z masłem, pierś gotowana z indyka, papryka kolorowa, sałata lodowa , kawa Inka na mleku z miodem, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, soja, gorczyca                                    

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, tartą marchewką, na
wywarze mięsnym z gotowaną wieprzowiną 200 ml,
Ryż gotowany na mleku, podany z musem ze śliwek węgierek bez
dodatku cukru 200 g + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler

Podwieczorek: Pieczywo chrupkie z serkiem, sok pomarańczowy, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten


ŚRODA: 18.09.2019 r.

Śniadanie:Płatki kukurydziane/kółeczka miodowe z mlekiem,
chleb słonecznikowy/pszenny z masłem, ser żółty,
pomidorek, sałata zielona, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten,

Obiad: Zupa jarzynowa (brokuły, kalafior, fasolka szparagowa,
marchewka, brukselka, seler ) z kaszą manną podana z
grillowanym dorszem 200 ml, Kotlet z piersi kurczaka po parysku
w lekkiej, razowej panierce 70 g+ ziemniaki z koperkiem 70 g +
surówka z marchewki z brzoskwinią i oliwą z pestek winogron 60
g+ kompot owocowy 150 ml
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, białka
ryby

Podwieczorek: Jogurt owocowy, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne


CZWARTEK: 19.09.2019 r.

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem, serek wiejski
z rzodkiewką, ogórek zielony, sałata rzymska, mleko,
herbata owocowa z miodem, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, miód

Obiad:Zupa ogórkowa na wywarze mięsnym, zabielana śmietaną 12 % z
ryżem i włoszczyzną 200 ml, Zraziki ze świeżo mielonej szynki wieprzowej, duszone na parze z sosem koperkowym 70 g + kasza jęczmienna 70 g + sałatka ze świeżych pomidorów z cebulką dymką 60 g + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: gluten, mleko produkty pochodne, jajka,
seler

Podwieczorek: Chałka z masłem, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten


PIĄTEK – 20.09.2019 r.

Śniadanie: Chleb staropolski/pszenny z masłem pasta jajeczna
z serkiem Bieluch i suszonymi pomidorami, papryka
czerwona, pomidorki koktajlowe, sałata lodowa,
kakao na mleku, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, kakao, białka jaj

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Zupa krem z marchewki z groszkiem ptysiowym na wywarze
maślanym 200 ml Makaron mieszany pszenno – razowy gotowany, podany z sosem szpinakowym i serem feta 200 g + kompot owocowy 150 ml
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler,
jajka

Podwieczorek: Kanapki z masłem i powidłem śliwkowym, herbata owocowa, woda
Zawiera alergeny: Gluten, mleko i produkty pochodne
            

                                                                        Smacznego!