Posiłki

MENU 

15.06.2020 r. – 19.06.2020 r.


PONIEDZIAŁEK – 15.06.2020r.

Śniadanie: Chleb cztery ziarna/pszenny z masłem, pasta jajeczna
z zieloną cebulką, papryka, pomidorki koktajlowe,
sałata zielona, kakao na mleku, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, kakao, białka jaj

Obiad: Zupa pomidorowa na wywarze ze świeżych pomidorów
malinowych podana z makaronem, zabielana jogurtem
naturalnym 200 ml,
Gulasz z duszonej piersi kurczaka z warzywami 70 g + ryż z
masłem 70 g + sałatka colesław 50 g + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler

Podwieczorek:Kisiel truskawkowy, woda


WTOREK – 16.06.2020r.

Śniadanie:Płatki kukurydziane/kółeczka miodowe z mlekiem,
chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, pomidor,
sałata zielona, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Żurek na naturalnym, żytnim zakwasie i wywarze z wędzonki,
podany z gałką puree ziemniaczanego i kawałkami kiełbasy
grillowanej , zabielany śmietaną 12 %200 ml,
Makaron pszenno – razowy, gotowany, podany z półtłustym
twarogiem i masłem 150 g + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jajka, gluten,
seler

Podwieczorek: Kanapki z masłem i miodem, herbata malinowa, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten, miód


ŚRODA: 17.06.2020 r.

Śniadanie: Płatki kukurydziane/czekoladowe na mleku, chleb
wieloziarnisty/pszenny z masłem, ser żółty, pomidorki
koktajlowe, papryka czerwona, sałata lodowa, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten,

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad:  Zupa z młodych, wiosennych jarzyn z kaszą manną i natką
pietruszki, na wywarze drobiowym 200 ml,
Nuggetsy w płatkach kukurydzianych 70 g+ młode ziemniaki z
masłem 70 g + młode buraczki duszone w sosie własnym 50 g +
kompot 150 ml
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka,
seler

Podwieczorek:Pieczywo chrupkie z serkiem waniliowym, pomarańczowy, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne


CZWARTEK: 18.06.2020 r.

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem, kiełbasa
półsucha z fileta, pomidor, sałata rzymska, kakao na
mleku, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne,
gluten, kakao , gorczyca

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem na wywarze warzywnym, podana z
ryżem i włoszczyzną, zabielana jogurtem greckim 200 ml,
Klopsiki wieprzowo – wołowe duszone w sosie pomidorowym
70g + kasza jęczmienna 70g + sałatka z marchewki z
brzoskwinią 50 g + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne,
seler

Podwieczorek:Chałka drożdżowa z masłem, herbata malinowa z cytryną, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten


PIĄTEK – 19.06.2020r.

Śniadanie: Chleb staropolski/pszenny z masłem, serek wiejski ze
szczypiorkiem, papryka, pomidorki koktajlowe, sałata
lodowa, mleko, herbata owocowa z miodem, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten,
miód

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Kartoflanka na wywarze warzywnym podana z grillowanym
filetem z dorsza, tartą marchewką i majerankiem, zabielana
śmietaną 18% 200 ml,
Naleśniki smażone na klarowanym maśle: z serkiem
waniliowym słodzonym brązowym cukremi z dżemem
owocowym + kompot 150 ml
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jajka, gluten,
seler

Podwieczorek: Jogurt owocowy, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne

                                                                        Smacznego!