Posiłki

MENU 

22.07.2019 r. – 26.07.2019 r.


PONIEDZIAŁEK – 22.07.2019 r.

Śniadanie: Chałka z masłem, herbata owocowa, woda

Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten                                                         

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Barszcz czerwony na wywarze z młodych buraków ćwikłowych,
zabielany śmietaną z jajkiem i ziołami,
Udziec z kurczaka (bez kości) duszony na maśle z włoszczyzną +
ryż z masłem + mizeria z jogurtem i cebulką dymką + kompot
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler,
jajka

Podwieczorek: Kanapki z masłem i miodkiem, herbata
malinowa z cytryną, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten, miód


WTOREK – 23.07.2019 r.

Śniadanie: Chleb razowy/pszenny z masłem, pasta z serka i
makreli w pomidorach, ogórek kiszony, sałata lodowa,
kawa Inka na mleku, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten, ryba
                                                                 

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad: Krupnik na wywarze z wędzonki z gotowaną wieprzowiną, kaszą
jęczmienną, tartą marchewką i ziemniakami,
Gołąbki z ryżem, mieszanką kasz i siekaną kapustą słodką,
zapiekane w sosie pomidorowym + kompot
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler

Podwieczorek: Kisiel  truskawkowy, woda

Zawiera alergeny: 


ŚRODA: 24.07.2019 r.

Śniadanie:Chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem, serek
kanapkowy z zieloną cebulką, pomidorek, kakao na
mleku, sałata zielona, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten,
kakao

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad:Zupa z fasolą Jaś, na wywarze warzywnym z ziemniakami i
duszonymi porami oraz majerankiem,
Spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym, tartym, żółtym
serem i bazylią + kompot owocowy
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler,
białka fasoli

Podwieczorek: Jogurt owocowy, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne


CZWARTEK – 25.07.2019 r.

Śniadanie: Chleb cztery ziarna/pszenny z masłem, kiełbasa
półsucha drobiowa, sałata rzymska, ogórek zielony,
papryka czerwona kawa Inka na mleku, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten,
soja, gorczyca

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad:Rosół wołowy na wywarze z włoszczyzny, z makaronem nitki,
gotowaną marchewką potrzepany natką pietruszki,
Filet z dorsza w cieście, obsmażany na złoto + ziemniaki z
koperkiem + surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek +
kompot owocowy
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajka,
białka ryb, seler

Podwieczorek: Chałka z masłem, herbata owocowa, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten


PIĄTEK – 26.07.2019 r.

Śniadanie: Chleb orkiszowy/pszenny z masłem, jajko gotowane,
pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, rukola, herbata
malinowa z miodem, mleko, woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten,
białka jaj, miód

II śniadanie: przek. owocowo – warzywna

Obiad:Zupa krem z białych warzyw z domowymi grzankami
maślanymi, ze śmietaną,
Naleśniki pszenne z serkiem waniliowym Danio oraz dżemem
owocowym + kompot
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajka,
seler

Podwieczorek: Wafle ryżowe ze słodkim serkiem, sok jabłkowy,woda
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne

                                                                        Smacznego!